H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

ÚJDONSÁG!
Nem csak a flottánkat bővítjük folyamatosan! Mostantól már 4 kollégánk áll ügyfeleink rendelkezésére és 4 különböző telefonszámon vagyunk elérhetők a még gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálás érdekében!

Új telefonszámunk: +36 30 1334500

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 70+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: A hólánc felrakás buktatói

A hólánc felrakás buktatói

Havas időben nem elég a minőségi téli gumi, bizony hóláncra van szükség. Ennek felszerelése azonban nem is olyan egyszerű feladat, de egy kis odafigyeléssel és türelemmel mindenkinek sikerül. Ha síelni indul, mindenképp szerezzen be egy minőségi felszerelést, higgyen nekünk, megéri a befektetést, és befér majd a csomagtartóba.

 

 

Miért fontos a hólánc felrakás?

Magyarországon inkább a magasabb területeken, sípályák közelében fordul csak elő, hogy akkora hó hulljon, amekkorára bizony már nem elég a téli gumi. Ha pedig nem teszünk valami azonnal, akkor, elakadunk az autónkkal. Ausztriában annál gyakoribb: a tiroliak minden valószínűség szerint megtanulták az év elején, hogy mindig legyen náluk hólánc. Igaz, ott akkora hó esett, hogy ez az eszköz sem oldotta meg a problémáikat. Sokan ragadtak az időjárás fogságában, csak segítséggel tudtak kimenekülni. Mindenesetre Magyarországon nagy valószínűséggel elegendő a hólánc felszerelése és a megfontolt vezetés ahhoz, hogy haladjunk a nehezebb terepen is. Hiába enyhék a telek és mostanában alig marad a hó, a legfontosabb tanácsunk, hogy mindig legyen nálunk hólánc ebben az évszakban! Biztos, hogy találunk neki helyet a csomagtartóban. Ha valamilyen téli sportot űzni indulunk, akár az országon belül, akár külföldre, olyankor hatványozottan fontos, hogy legyen nálunk ilyen eszköz. Van olyan sípálya közeli település, ahova be sem engednek hólánc nélkül. Vegyük sorra, lépésről lépésre, hogy mire kell fokozatosan figyelni a hólánc felrakás során!

 

A hólánc felszerelése

Az első számú aranyszabály, hogy hóláncot csak hóban használunk. Mint mindenben, ebben a témában is két véglet létezik. Vannak, akik még a legnagyobb havazásban is nyári gumival közlekednek, mert szerintük úgysem ér semmit a téli gumi. A másik véglet pedig az, aki már egy ónos eső után is felteszi a láncot. Ez nagy hiba, mert az könnyedén kárt tehet a kerékben, ha a láncot nem rendeltetésszerűen használjuk. Ha csak első-, vagy csak hátsókerék-meghajtású autónk van, akkor minden esetben a hajtott kerékre szereljük fel a láncot. Mindig ellenőrizzük a lánc feszességét. Ezt könnyen megtehetjük: ha be tudjuk csúsztatni az ujjunkat a kerék és a lánc közé, akkor nem jól dolgoztunk. Figyelem! A laza hólánc balesetveszélyes! A legnépszerűbb a rombusz mintás hólánc. Ez általában nem önfeszítős, így a lánc feszességét felszerelés után szakaszonként kell ellenőrizni az előbb említett módon. A minőségi hóláncok szögletes, edzett acél láncszemekkel, cink bevonattal, flexibilis sodronykábeles rögzítéssel készülnek. Milyen az igazán jó hólánc? Olyan, amire áldozni kell, ne érje be Ön sem a silány minőséggel!

Partnereink

Korányi Kórház

Greenpeace Magyarország

Magyar Nemzeti Cirkusz

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.