H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

EGYEDI AJÁNLATOK!
10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Autó kötelező tartozékai 2019: te képben vagy?

Autó kötelező tartozékai 2019: te képben vagy?

Tudtad, hogy a KRESZ szerint mindössze két tárgy számít kötelező tartozéknak a kocsidban? Ha most olvasol először a témáról, meg fogsz lepődni, hogy mit spórolnak ki a gyártók a csomagtartóból a puha szabályok miatt.

 

 

Nem kötelező tartozék a pótkerék

Kezdjük rögtön a legmeglepőbb dologgal, ha az autó kötelező tartozékai a téma. A legtöbb autós minden valószínűség szerint arra a kérdésre, hogy kötelező-e a pótkerék, azt felelné, hogy igen. Pedig a válasz épp ennek az ellenkezője, ezért sok gyártó már nem is tesz a csomagtartóba ilyen biztosítékot. Más cégek pedig azzal spórolnak helyet, hogy mankókereket adnak a kocsihoz. Van, aki defektjavító szettet rejt el ebben a térben, ami egy nem túl magas műszaki érzékkel megáldott sofőrnek igen kicsi segítség.

Azt a legtöbben jól tudják, hogy a KRESZ szerint kötelező felszerelési tárgynak számít az elsősegély doboz. Ha azonban nincs ilyen a csomagtartódban, akkor a rendőrök nem büntethetnek meg érte. Az úgy nevezett B-típusú dobozzal azonban gyorsan tudunk segíteni, ha például egy balesetet látunk. Ha pedig elmulasztjuk, akkor akár hároméves börtönbüntetésre is számíthatunk, a segítségnyújtás elmulasztása ugyanis bűncselekmény Magyarországon.

Autó kötelező tartozékai: izzókészlet és bikakábel kilőve

Kötelező tartozék még az elakadásjelző háromszög, erről is szigorúan értekezik a KRESZ. Ennek hiányáért már a rendőrök is keményen büntetnek. Nem foglal sok helyet, ugyanakkor rendkívül hasznos. Ha például az autónkban valamilyen műszaki hiba keletkezik, ami miatt félre kell húzódni, akkor ezzel tudjuk jelölni, hogy elakadtunk.

A fényvisszaverő mellény nem kötelező tartozék a KRESZ szerint, de ha rossz látási viszonyok között vagy sötétben láthatósági nélkül szállunk ki az autóból lakott területen kívül az út mentén, akkor komoly bírságra számíthatunk. Szintén nem kötelező tartozék, de igen hasznos felszerelés az izzókészlet. Még a nem túl magas műszaki tudással rendelkező autósok legtöbbje is ki tud cserélni egy nem működő izzót. Ha nála van a készlet, akkor ezt azonnal meg is teheti. Nem kötelező a tűzoltókészülék Magyarországon, több európai országban azonban igen, ráadásul elég jó szolgálatot tesz, ha például kigyullad a motor. Szintén nem kötelező a bikakábel és a vontatókötél, de azért igen jól tudnak jönni szükséghelyzetben.

Partnereink

Korányi Kórház

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.