H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

EGYEDI AJÁNLATOK!
10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Ezek a leggyakoribb téli baleset típusok

Ezek a leggyakoribb téli baleset típusok

Télen rengeteg balaset történik az utakon. Ezért érdemes megfogadnod tanácsainkat!

A tél beköszöntével havassá, jegessé válik a teljes úthálózat, ami próbára teszi az autós társadalom idegrendszerét. Alapvető szabály, hogy vezetés közben mindig legyünk megfontoltak, ami jelen időjárási körülmények között hatványozottan igaz. Csökkent látótávolsággal, viszont hosszabb féktávval kell kalkulálnunk, ez nem csak a kevésbé rutinos sofőröknek jelent nagy kihívást. Tiszteljük autós társainkat, legyünk előzékenyek, hiszen a cél, hogy ha lassabban is, de mindenki épségben hazaérjen a családjához!

Készítsük fel megfelelően az autónkat!

A hideg idő beköszöntével az első és legfontosabb feladatunk, hogy felkerüljenek a téli gumik az autónkra. Ezzel együtt jó, ha a hűtőfolyadékot fagyállóra cseréljük. Elkerülhetetlen a nyári ablakmosó folyadék elhasználása, majd az üres tartály téli folyadékkal történő megtöltése. Ellenőrizzük az ablaktörlő lapátokat és szükség esetén vásároljunk újakat. Ha azt tapasztaljuk, hogy kicsit is foltosan töröl, muszáj újat beszereznünk, hiszen a téli időjárási körülmények alatt a gumi megdermed és még rosszabb lesz. Ellenőrizzük a lámpák és az akkumulátor állapotát is, valamint lehetőség szerint készítsünk be a kesztyűtartóba egy jégoldó sprayt.

Gyakori hibák, amiket elkövetünk

Bár meglepő, mégis igaz, hogy a gépkocsivezetők többsége télen is olyan stílusban vezet, mint az általában megszokott, optimálisnak mondható körülmények között. Ez lényegében egy rossz beidegződés, amin felelősségünk teljes tudatában változtatnunk kell. Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy bár a téli gumi nagy segítség, közel sem biztosít olyan körülményeket, mint a száraz útfelületen használt nyári. Jeges úton könnyen kipöröghetnek a kerekek, így induláskor a kuplungot lassan felengedve, kettesben induljunk el. Számolnunk kell azzal is, hogy a fagy hatására sok új kátyú alakulhat ki az utakon, ennek következtében a már eddig jól ismert útfelület is számtalan „meglepetést” tartogathat.

Amennyiben azt érezzük, hogy csúszós útfelületen haladunk, próbáljunk meg higgadtak maradni, kerüljük a hirtelen mozdulatokat. Vegyünk le a lábunkat a gázpedálról, majd hogy megtaláljuk az egyensúlyt, tekerjük a kormányt a csúszás irányába, egészen addig, míg az autó meg nem állt. Amint ez megvan, ismét fordítsuk egyenesbe a kormányt, így jó eséllyel el fogjuk kerülni, hogy az autó az ellenkező irányba is kisodródjon. Kerüljük az erős fékezést, mert attól csak tovább pörög az autó. Mivel csúszós úton jelentősen növekszik a fékút, tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot. Fontos, hogy megfelelő öltözéket válasszunk a vezetéshez, hiszem egy vastag, feszülős kabátban előfordulhat, hogy nem tudunk kellő gyorsasággal reagálni a váratlan szituációkban.

Partnereink

Korányi Kórház

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.