H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

ELEKTROMOS KISTEHERAUTÓ BÉRLÉS HOSSZÚ TÁVRA!
Amennyiben hosszú távra (min 2-3 évre) szeretne elektromos kisteherautót bérelni kérjük keressen minket kedvező és egyedi feltételekért.

Normál kisteherautóinkra 10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Ezért borzasztóan rossz ötlet a nyári gumi télen

Ezért borzasztóan rossz ötlet a nyári gumi télen

Aki nem hajlandó a hideg idő beálltával lecserélni a nyári gumikat télire, az nem csak magát és utasait, hanem mindenki mást is veszélyeztet, akik részt vesznek a forgalomban. Így minden autós olvasónknak azt ajánljuk, soha ne feledkezzenek meg erről a rendkívül fontos kötelező műveletről. Mindenkinek a biztonsága érdekében erősen ajánlott az évszaknak megfelelő abroncs használata!

 

 

Jó megoldás a négyévszakos gumi?

Az autósoknak még mindig van egy megmagyarázhatatlan rétege, amelyik nem hajlandó lecserélni az abroncsot, meggyőződésük, hogy a nyári gumi télen is jó megoldás. Szerintük nem a keréken, hanem a vezetési technikán múlik minden. Természetesen igaz, hogy óvatosabban kell bánni a járművel a hideg időben, de ha tartósan 7 fok alatt jár a hőmérséklet, mindenképp cserélni kell a kereket. Ez nemcsak a sofőr és az utasai miatt fontos, a közlekedés többi résztvevője is veszélyben van, ha valaki balesetveszélyesen közlekedik. Már pedig a nyári abroncs a hideg időben veszélyes, ezt végre mindenkinek be kellene látnia. Egyre népszerűbb a négyévszakos gumi, ami szerintünk nem olyan jó megoldás, mintha kifejezetten az évszaknak megfelelőt vásárolnánk, de természetesen jobb, mintha fent hagynánk a nyári kerekeket. Ráadásul összességében drágább megoldás is, de ha valaki ez mellett teszi le a voksát, annak nem kell aggódnia az autózás biztonsága miatt.

 

Miért is rossz döntés jó a nyári gumi télen?

Eddig elmondtuk, hogy borzasztóan rossz ötlet fent hagyni a nyári kerekeket téli körülmények között, de az okról még nem írtunk. Pedig ennek egy nem túl bonyolult, talán mindenki számára érthető fizikai magyarázata van. A nyári abroncsok jóval szilárdabb és keményebb gumiból készülnek, mint a téliek. Azért keményebbek, hogy a nagy melegben se változzon meg az alakjuk, ne olvadjanak vagy égjenek meg. Ha egy ilyen keménységű kerék a téli útszakasszal érintkezik, akkor még szilárdabbá alakul, így olyan, mintha tömör gumival közlekednénk, ami rendkívül csúszásveszélyes. Azaz nem idomul az útfelülethez, a blokkja és a mintája nem tapad. Így nemcsak a fékezéskor vagy kanyarban, hanem egy szimpla előzés közben is könnyedén kibillenhetünk, megcsúszhatunk, és máris kész a katasztrófa. Sokan azt hiszik, hogy bőven elég akkor felrakni a téli gumit, amikor havas, jeges kint az idő és az út is. Nekik nincs igazuk, nem véletlenül javasolja minden gyártó és valamennyi szakember a 7 celsius fok alatti intézkedést.

Lássa be végre mindenki, hogy a téli gumi jobb tapadást biztosít, és a nyári abroncs alkalmatlan arra, hogy télen is használjuk!

Partnereink

Korányi Kórház

Greenpeace Magyarország

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.