H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

ELEKTROMOS KISTEHERAUTÓ BÉRLÉS HOSSZÚ TÁVRA!
Amennyiben hosszú távra (min 2-3 évre) szeretne elektromos kisteherautót bérelni kérjük keressen minket kedvező és egyedi feltételekért.

Normál kisteherautóinkra 10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Ezért életveszélyes a fáradtság vezetés közben

Ezért életveszélyes a fáradtság vezetés közben

Nem azt állítjuk, hogy senki sem üljön volán mögé, aki keveset aludt, mert akkor valószínűleg igen kevés kocsi lenne az utakon. Ha azonban valaki nagyon fáradt, akkor igyekezzen elkerülni a vezetést. Mutatunk néhány technikát, amivel elkerülheti a balesetet a nem kipihent sofőr.

 

 

Fáradtság vezetés közben: gyakoribb, mint gondolnád

Kutatások bizonyítják, hogy a társadalom nagy része nem alszik elég pihentetően. Felületes éjszakáink vannak, amely során nem tudunk elég mély álomba kerülni. Ha mégis, a legtöbben meg sem közelítik a 7-8 órát naponta, pedig a 9 óra alvás sem ördögtől való. A statisztikák szerint pedig a legtöbb közúti baleset a fáradt sofőrök miatt történik. Az összefüggésre tehát nem nehéz rájönni. Az ideális megoldás természetesen az lenne, ha olyan világban élnénk, ahol mindenki minden nap ki tudja pihenni magát. Erre azonban sajnos igen kevés esély van, így kénytelenek elfogadni, hogy a fáradtság vezetés közben szinte minden sofőrre jellemző. Ezért megkérdeztünk néhány hivatásos sofőrt és kamionost, hogy milyen technikákat érdemes alkalmazni, ha ránk tör az álmosság a volán mögött. A legjobb megoldás szerintük persze az lenne, ha útnak sem indulnál, és mielőtt elfordítanád a slusszkulcsot, aludnál egy nagyot. Erre azonban sajnos nincs mindig lehetőség, de persze a mi is inkább erre szavaznánk. Mi történik, ha mégis útnak indulunk és ránk tör a csillapíthatatlan álmosság?

 

Mozgás vagy mikroalvás? Trükkök, tippek, praktikák

Az első és legfontosabb, hogy a veszélyes szintű fáradtságnak igen egyértelműek a tünetei. Nagyobbakat és hosszabban pislogsz, sokat ásítasz - ezeket vedd észre, ne tűnjön megszokottnak. Ha az út egy kicsit is összefolyik előtted, akkor azonnal húzódj félre az első alkalmas pihenőnél, leállónál, mert komoly bajba kerülhetsz. Ilyenkor kötelező minimum néhány perc pihenő! Ne szégyelld azt sem, ha hátradöntöd az ülést, és alszol egy keveset. Persze aki időre megy valahova, annak az elsőre nem tűnik jó megoldásnak. Pedig hidd el, hogy az! Késni valahonnan ugyanis még mindig jobb, mint egyáltalán nem érni oda sehova. Mint a legtöbb érzés a fáradtság is emberfüggő. Elképzelhető, hogy elég, ha kicsit megemeled a vérnyomásod, ha beindítod az agyműködésedet. Ebben akár néhány perc mozgás is a segítségedre lehet. Próbáld ki! Állj félre, csinálj néhány guggolást, fuss egy keveset. Mozgasd meg a karjaidat a levegőben. Hidd, el jót tesz majd. Olyan fáradtnak érzed magad, hogy képtelen vagy tovább vezetni? Ha van utasod, kérdezd meg ő milyen állapotban van. Lehet, hogy anyósülésen kuporog melletted a megoldás. Ha azonban ásítani látod, akkor inkább más technikát válassz.

Partnereink

Korányi Kórház

Greenpeace Magyarország

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.