H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

ELEKTROMOS KISTEHERAUTÓ BÉRLÉS HOSSZÚ TÁVRA!
Amennyiben hosszú távra (min 2-3 évre) szeretne elektromos kisteherautót bérelni kérjük keressen minket kedvező és egyedi feltételekért.

Normál kisteherautóinkra 10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Ilyenek az igazán rossz autós szokások

Ilyenek az igazán rossz autós szokások

Evés, telefonálás, dohányzás, vezetésre alkalmatlan cipő. Néhány a legbosszantóbb autós tulajdonságok közül, amelyek többek puszta rossz szokásoktól. Felsorolunk néhány példát, amik akár balesetveszéllyel is járhatnak.

 

 

Evés, ivás, dohányzás

A rossz autós szokások közül igen nehéz kiválasztani a legerősebbeket, ha akarnánk, napokig tudnánk sorolni azokat, amik igazán szörnyűek. Ezért most azokra hagyatkozunk, amik szerintünk balesetveszélyesek is lehetnek. Most természetesen leginkább a sofőrök, és nem az utasok szokásaira hagyatkozunk. Az egyik ilyen az evés, ivás, miközben az egyik kezükkel a kormányt tartják. Nem azt mondjuk, hogy több órás nyári vezetés közben, a kánikulában ne igyál meg két korty vizet, de csak akkor tedd, ha tényleg fontos. Sokan képesek a reggelijüket és hozzá a kávéjukat is vezetés közben elfogyasztani. Pedig ez veszélyes, elvonja figyelmet az útról, a forgalomról, mert másra kell koncentrálni, például arra, hogy a forró kávé leégette a nyelvedet, vagy hogy leetted a ruhádat. Az evésre és ivásra is könnyedén lehet alkalmat keríteni az autón kívül. Hasonló kategória a dohányzás. Nemcsak büdös lesz tőle a kocsid, hanem veszélyt is jelent. A cigivel foglalkozni kell: például meg kell gyújtani, tartani kell, a végén pedig meg kell szabadulni a csikktől. Ezek mind elterelik a figyelmet, ami könnyen vezethet balesethez. Arról ne is beszéljünk, hogy milyen rossz szokás, amikor valaki elegánsan kipöccinti a csikket az útra a nyitott ablakon keresztül.

Az igazán veszélyes rossz autós szokások

A telefonálás nemcsak a legismertebb és leglátványosabb, de egyben a legveszélyesebb rossz autós szokások egyike. Rengeteg baleset történik a készülék miatt, de így is az az ember érzése, amikor az utcán jár, hogy olyan, mintha egyre többen használnák. Pedig egyre inkább szigorítják az ezzel kapcsolatos közlekedési szabályokat, mégsem látni valódi hatását. A kis követési távolság szintén egy igen veszélyes manőver. Pedig a KRESZ világosan fogalmaz: „járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni.” Ezt sokan mégsem tartják be, leginkább az autópályán jellemző ez a szokás. Főleg akkor, amikor egy száguldó sofőr egy másik autóst előzés közben közelít meg veszélyes távolságra. Ilyenkor ezt sokan villogással tetézik. Nem állítjuk, hogy olykor nem jogosan, de a legtöbb villogó sofőrre jellemző, hogy nem tartja be a követési távolságot. Sok autóst jellemez a tankolás halogatása: hogy miért csinálják ezt, valószínűleg csak ők tudják. Addig mennek az autóval, amikor a tank mutatója már a veszélyzónában jár. Hiába haladnak el egy benzinkút mellett, várnak a következő alkalomra, de lehet, hogy egyszer majd késő lesz, és mehetnek gyalog kannáért, miközben az út szélén kell hagyniuk a kocsijukat. További rossz szokás a vezetésre alkalmatlan cipő esete. Pedig hidd el, veszélyes: ha nem tudsz időben fékezni, mert az ormótlan lábbelid beakad a gázpedálba, akkor könnyedén megtörténik a baj. Mi nem javasoljuk a papucsot és a magassarkút sem. A cipőd legyen kényelmes és praktikus, hogy emiatt véletlenül se kerülj balesetveszélyes szituációba.

Partnereink

Korányi Kórház

Greenpeace Magyarország

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.