H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

EGYEDI AJÁNLATOK!
10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Kerékcsere az autón?

Kerékcsere az autón?

Mint az élet számos területén, itt is igaz lehet Murphy törvénye, miszerint vélhetően ott kapunk defektet, ahol több kilométeres körzetben egyetlen szerviz szolgáltatásait sem tudjuk igénybe venni.

Nem kell megijednünk, hiszen a kerékcsere otthon, vagy akár az út szélén sem megoldhatatlan feladat, persze nem megy majd olyan gördülékenyen, mint ahogy azt a vasárnapi Forma–1-es közvetítések során megszokhattuk.

Találjuk meg az optimális helyszínt

Amennyiben úgy határozunk, vagy a körülmények arra kényszerítenek minket, hogy saját kezűleg vágunk bele a kerékcserébe, fontos, hogy rendelkezzünk egy megfelelő kerékcsere szettel, valamint néhány alapvető ismerettel. Amint észrevesszük, hogy lapos a gumiabroncs, ne fékezzünk vagy húzódjunk le hirtelen. Lassan csökkentsük a sebességet és keressünk egy helyet, ahol biztonságosan meg tudunk állni. Soha ne próbáljunk kereket cserélni keskeny úton, ahol szembejövő forgalom is van! Haladjunk tovább, amíg egy biztonságosabb helyet nem találunk. Ha megálltunk, kapcsoljuk be a vészvillogókat. Fontos, hogy mindig vízszintes helyen állítsuk le gépjárművünket, ezzel elkerülve azt a kellemetlen meglepetést, hogy szeretett négykerekűnk egyszer csak elgurul. A művelet végrehajtásához kemény útfelületet válasszunk, hiszen ha nem így teszünk, az emelőnk bele fog süllyedni a földbe. Elengedhetetlen a stabilitás, így mindenképp húzzuk be a kéziféket és tegyük sebességbe az autót. A lényeg, hogy ne kapkodjunk, legyünk körültekintőek, hiszen a biztonságunknál semmi sem lehet fontosabb!

Az elengedhetetlen kerékcsere készlet

Amennyiben az imént felsoroltak megvannak, akkor kezdődhet a tényleges csere folyamata. Ha van, szereljük le a dísztárcsát. A csavarkulcsunkat használva tekerjük el a csavaranyákat az óramutató járásával ellentétes irányba egészen addig, amíg le nem akarnak jönni. Állítsuk be az emelőt a lecserélendő kerékhez legközelebb eső emelőrésbe, majd emeljük fel az autót, amíg az abroncs körülbelül 15 centiméterre elemelkedik a földtől.

Távolítsuk el a csavaranyákat – mivel már lazítottunk rajtuk, lehet kézzel is le tudjuk szedni. Megeshet, hogy rozsdásodás miatt a kerék nehezen mozdul, ekkor üssünk egyet a gumira, így a felni ki fog szabadulni. Vegyük le a lapos gumit, majd helyezzük fel a tartalék gumit, valamint a csavarokat. Csavarkulccsal csak a leengedés után húzzuk meg. Ha több kereket cserélünk, krétával vagy más alkalmas eszközzel írjuk rájuk, hogy az autó melyik oldalán voltak. Ezzel sok kellemetlen fejtöréstől kímélhetjük meg magunkat a következő átszerelés alkalmával. Hőforrásoktól távol, száraz, sötét helyen egymásra fektetve vagy függesztve tároljuk a kerekeket. Fontos megjegyezni, hogy ha nem megoldhatatlan, a kerékcsere műveletét inkább bízzuk szakemberekre!

Partnereink

Korányi Kórház

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.