H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

ELEKTROMOS KISTEHERAUTÓ BÉRLÉS HOSSZÚ TÁVRA!
Amennyiben hosszú távra (min 2-3 évre) szeretne elektromos kisteherautót bérelni kérjük keressen minket kedvező és egyedi feltételekért.

Normál kisteherautóinkra 10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Manuális vagy automata váltó?

Manuális vagy automata váltó?

Az autó vásárlásánál számos szempontot kell figyelembe venni. A márka, a szín, a fogyasztás, a fordulatszám, és még sorolhatnánk. Magyarországon is egyre több típusú kocsit lehet kapni automata váltóval, ami nem könnyíti meg a választást. Érvek és ellenérvek sorakoznak egymás mellett, sokak szerint tönkre teszi a vezetési élményt, ha ezentúl nem kell használnia a váltót. Mindkét oldal mellett fontos érvek szólnak, vegyük őket sorra.

 

 

Az automata váltó története

Az autóipar kezdeti szakaszában csak manuális váltóval készültek a járművek. Az automata váltókat az 1950-es évek környékén kezdték gyártani az USA-ban bizonyos típusoknál, abban reményben, hogy megkönnyítik a volán mögött ülők dolgát. Ekkoriban csak 2-3 fokozattal rendelkeztek, de ez még elég volt az akkori motorokhoz. Az kézi váltók azonban jóval megbízhatóbbaknak számítottak.  A modern automata váltók sok tekintetben közel azonos teljesítményre képes, mint a kézi, de gyakran meg is előzi azt. A legújabb alkatrészek már hasonló sebességgel kapcsolnak fokozatot, mint a kézzel működő társaik. Olyannyira népszerűvé váltak az automaták, hogy az Egyesült Államokban az ilyen alkatrésszel rendelkező autókból adnak el többet. Korábban fontos érv volt a kézi váltók mellett, hogy kevésbé koptatják a fékeket, ez mára azonban megváltozott. Az automata ugyanis ugyanazt a motorfékhatást produkálja, mint a manuális, így egyformán hatnak erre az alkatrészre. Fontos szempont, hogy úgy tűnik, hasonló vezetési stílus mellet városban az automata váltós kocsik fogyasztanak kevesebbet.

 

Manuális vagy automata váltó: alkohol vagy mentes sör?

Ugyanakkor az sem elhanyagolható szempont, hogy rendeltetésszerű használat esetén a manuális egyelőre hosszabb életűnek számít. Kevesebb szervizelésre szorul, nem igényel annyi karbantartást. Ár tekintetében tehát mindenképpen ez éri meg jobban: a kézi váltós kocsi olcsóbb és fenntartási költsége is alacsonyabb. Az automata váltós szerkezet felépítése jóval komplexebb, így nagyobb az esély a meghibásodásra, így természetesen a szerelés költsége is magasabb.  A legnagyobb gond az olajnyomás csökkenése lehet, emiatt akár az egész szerkezet is tönkremehet, ezt pedig igen drága helyre hozatni. A kézi váltó mellett érvelő sofőrök visszatérő indoklása a vezetési élmény, szerintük a váltás teszi teljessé az autóban töltött időt, nélküle nem érzik kényelemben magukat az ülésben. Sok vezetőnél figyelhető meg, hogy egyik kézzel a kormányt, másikkal a váltót fogja. Berögződött szokás és élmény ez, amit az automata váltó nem ad vissza. Persze automata esetében is ott tarthatjuk a kezünket az alkatrészen, de teljesen más érzés. Sok ellenzője szerint olyan, mint az alkoholmentes sör. 

Partnereink

Korányi Kórház

Greenpeace Magyarország

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.