H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

EGYEDI AJÁNLATOK!
10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Mit tartsunk az autóban télen?

Mit tartsunk az autóban télen?

Télen a változó időjárásnak, a gyakorta előforduló fagynak köszönhetően akadhatnak váratlan helyzetek a közlekedésben is, melyre érdemes felkészülnünk. Olvasd el cikkünket, melyben hasznos tanácsokkal látunk el!

A téli fagyok előtt érdemes az élet minden területén alaposan felkészülni, nincs ez másként az autós közlekedéssel sem. Amennyiben körültekintőek akarunk lenni, nem elég csak átcserélni a nyári gumit télire és feltölteni gépjárművünket fagyálló folyadékkal. A zord időjárási körülmények következtében könnyen elképzelhető, hogy egy nem várt problémával találjuk magunkat szembe, mindezt úgy, hogy rövid időn belül nem számíthatunk külső segítségre.

Tervezzünk előre!

Sokszor hangzik el, de nem lehet elégszer ismételni, hogy minden hosszabb utazás előtt megkerülhetetlen feladat a tudatos tervezés. Fontos, hogy a bepakolás előtt felmérjünk szeretett négykerekűnk maximális teherbírását. Számoljuk ki az utasok együttes tömegét, ezt vonjuk ki a terhelhetőségből és máris megkapjuk, hogy mekkora plusz súlyt vihetünk magunkkal. A nagyobb súlyú holmikat mindig a csomagtérben helyezzük el, nehogy egy nem várt fékezéskor azok valamelyik utason landoljanak. Ha rendelkezünk tetőboxszal, eszünkbe se jusson oda pakolni a nehezebb holmikat, mivel az könnyen instabillá teheti a járművünket. Amennyiben sikeresen túl vagyunk a bepakolás viszontagságain, indulás előtt ellenőrizzük a keréknyomást és akkumulátorunk állapotát. Tegyünk így az ablaktörlőink gumírozásával is, ha azt tapasztaljuk, hogy töredezett a felületük, mindenképp cseréljük le.

Amit érdemes lehet bekészíteni

Tél van, hideg, így fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő hővédelemről. Üléssoronként készítsünk be legalább egy pokrócot, ha van elég helyünk, nyugodtan számolhatunk személyeként egy takaróval. Legyen nálunk termosz, teletöltve meleg itallal. Egyébként is kötelező, de most hatványozottan figyeljünk arra, hogy legyen az autóban elakadásjelző háromszög és láthatósági mellény. Amennyiben kifejezetten olyan helyre utazunk, ahol nagy hó van, készüljünk fel hólánccal, mert egy egyszerű téli gumi biztosan nem lesz elegendő. Ennek lehetőség szerint kicsit gyakoroljuk a használatát, mert igen kellemetlen tud lenni, ha szakadó hóban és sötétben kezdjük el tanulmányozni a használati utasítást. Legyen nálunk a hó letakarítására alkalmas seprű vagy kefe, és ne feledkezzünk el a jégoldó spray megvásárlásról sem. Szerencsére sok üzlet vagy webshop bőséges kínálatból válogathatunk. Nem verjük magunkat túlzó kiadásba, ha beszerzünk néhány hótálcát, amik a lábunk alá helyezve megóvják a padlószőnyeget a bakancsainkról leolvadó latyaktól. Legyen nálunk bikakábel, vontatókötél és egy tartalék téli ablakmosó folyadék is, hogy az esetlegesen kiürült tartályt újra tudjuk tölteni. Amennyiben ezek megvannak, bátran nekikezdhetünk az utazásnak, persze csak teletöltött tankkal és feltöltött mobiltelefonokkal.

Partnereink

Korányi Kórház

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.