H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

EGYEDI AJÁNLATOK!
10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Őszi veszélyek az utakon: ezekre figyeljen minden autós

Őszi veszélyek az utakon: ezekre figyeljen minden autós

Az ősz az egyik legkiszámíthatatlanabb évszak, gyakran fordul elő, hogy a napsütést pillanatok alatt leváltja egy komoly eső. De nem csak a csúszós út jelenet veszélyt ebben az időszakban az autósok és a közlekedésben részt vevők számára. Mutatjuk, mire érdemes fokozottan figyelni.

 

 

Nedves út és falevelek

Mindenki számára tartogat meglepetéseket az ősz, ez alól az utakon lévők sem kivételek. Az egyik legjellemzőbb időjárási jelenség ilyenkor az eső, ami miatt csúszós utakra kell számítani, ezért nem árt óvatosan vezetni.  A sofőröknek tehát egyáltalán nincs könnyű dolga, nem mintha máskor nem lenne az, de ilyenkor hatványozottan fontos a figyelem.

Ezt a figyelmet még inkább fokozni kell az oktatási intézmények közelében, az ősz ugyanis azt jelenti, hogy elkezdődött a tanítás, sok gyerek kel át a zebrán, több a busz és a nebulókat fuvarozó szülői autó. Leginkább reggel 7 és 8 óra között, valamint a tanítás végeztével kell figyelni minden iskola közelében. Ugyanez érvényes a zebrákra is: ilyenkor fokozottan figyeljünk arra, hogy vegyük vissza a sebességet, mert megállni jóval nehezebb ilyen időben.

Az őszi veszélyek közé tartoznak a falevelek is. Ezek ugyanis ilyenkor hullanak, hamar felhalmozódnak az úton, emiatt nehezebb észrevenni az útburkolati jeleket és a hibákat is. A járdán található jelölésekről ne is beszéljünk. Ha pedig eső is éri a faleveleket, akkor kész korcsolyapályává válhat az úttest.

 

Elkerülhető őszi veszélyek

A köd nemcsak a hangulatunk, de a közlekedők ősi ellensége is. Rontja a látási távolságot, leginkább az alacsonyabb helyek és a dombok körül alakul ki. Sajnos számos sofőr hagyja gyakran figyelmen kívül, úgy vezetnek, mintha nem létezne ez a csapadék, pedig rengeteg baleset történik miatta. Ilyenkor fokozottan érvényes az óvatosság, de leginkább a követési távolság betartása, hogy biztonságosan tudjunk fékezni bármikor, mert bizony ilyenkor is gyakori a nedves, csúszós út.

Az ősz a szarvasok kedvenc évszakja, ilyenkor jön el a párzásuk ideje, ami nemcsak bőgéssel, hanem vándorlással is jár. A vadak nem használnak zebrát, hanem gondolkodás nélkül kelnek át az úttesten. Ezért nekünk, autósoknak kell figyelnünk – ahol az állatokra tábla is figyelmeztet, ott fokozottan. Nemcsak az autónk károsodhat, hanem az állat is elpusztulhat, nem is beszélve az autókban ülőket érő esetleges sérülésekről.

A fagy nemcsak a tél veszélye, hanem természetesen az őszé is. Leginkább persze az éjszakai és kora reggeli órákban kell vele számolni, ami miatt csúszós, jeges részek keletkezhetnek az úton, főleg ott, ahova esélye sincs eljutnia a napfénynek. Érdemes ilyenkor is a kocsiban tartani egy napszemüveget, mert a nap is bármikor kisüthet, és ez igen vakító fénnyel süt.

Partnereink

Korányi Kórház

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.