H-P: 7.30 - 17.30, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.30

ÚJDONSÁG!
2 db vadonatúj ponyvás Renault Master kisteherautóval bővült a flottánk és további L4H3-as furgonok érkeznek június végéig.

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 60+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Autók felkészítése a tavaszra

Autók felkészítése a tavaszra

Nem elég a télit nyári gumira cserélni ahhoz, hogy kijelentsük: autónkat megfelelő módon felkészítettük a tavaszra. Megmutatjuk, mit kell még feltétlenül elvégezned ahhoz, hogy négykerekűd készen álljon a melegebb évszakokra.

 

 

Gumicsere, mosás és egyebek

Az autósoknak a tavaszi szezonra legalább olyan alaposan fel kell készülnie, mint a télire. A tavasziasra forduló időjárás azt jelzi, hogy hamarosan tartósan hét fok felett alakul majd a hőmérséklet. Ez talán az a dolog, amit mindenki tud: ilyenkor fontos a télit nyári gumira cserélni. Azt reméljük, hogy már mindenki tudja, miért fontos ez. Nem csak a biztonságunk érdekében kell elvégeznünk a cserét, hanem az autó fogyasztása miatt is. Kerüljenek elő a garázsból a kerekek, szereld fel őket magadnak, vagy vidd el a gumisodhoz a kocsit. Ha a kerekek elmúltak négy évesek, akkor cseréld le őket újakra. Ha télen is aktívan használod a kocsit, akkor érdemes szervizben vagy gumisnál elvégeztetni a feladatot, mert lehet, hogy olyan hibákat is észrevesznek majd, amire nem is gondoltál. Egyébként abból semmilyen károd sem származik, ha megnézeted a futóművedet minden tavasszal is. De akkor már megnézetheted a fékeket, pillantsanak rá a féktárcsákra, a fékpofákra, az sem gond, ha a fékfolyadékot is megvizsgálják.

Mosás és egyéb fontosságok

Érdemes megvizsgálni, hogy a havas, jeges időjárást nem szenvedték-e meg nagyon az ablaktörlők. Vizsgáld meg, elég hatékonyan törölnek-e tavasszal is. Ha valamelyik csíkot húzna maga után, akkor vegyél inkább újat, mert csak így tudsz biztonságosan közlekedni. Ha nem látsz ki az ablakon, akkor nem kell, hogy csúszós legyen az út ahhoz, hogy balesetezz. Tehát a tavasz ugyanolyan veszélyes, mint a tél, ha felelőtlen vagy. Ne feledkezz meg a szélvédőmosóról sem, cseréld a télit nyárira, hidd el, hatékonyabb, jobban oldja például az öngyilkos bogarakat a szélvédődön. Ha van még egy kicsi a tartályban a téliből, abból ne csinálj gondot. Kicsit keverednek majd, de ettől még hatékony a mix. Reméljük, hogy a téli szezon előtt már megnézetted a hűtőfolyadékot, de ha elmaradt, akkor ezt most sürgősen pótold be. Ha már több mint kétéves, akkor cseréltesd ki, minden bizonnyal gyengébb a hatásfoka. A szokásos légszűrő és olajcsere is fontos lehet, főleg ha télen nem kellett elvégezned. Minden típus más és más, a saját márkád és a használati szokásaid határozzák meg, mikor van rá szükséged. Tavasszal fontos lehet egy alapos mosás. Reméljük, hogy télen sem feledkeztél meg az autód tisztításáról, de ebben az évszakban mindenképp nyiss ezzel. Bár idén nem volt kemény telünk, sok esetben fordul elő, hogy a só szétmarja az alvázat. Nézz rá erre a felületre is, mert még biztosan menthető, ha történt is valami.

Partnereink

Korányi Kórház

Greenpeace Magyarország

Magyar Nemzeti Cirkusz

Büntetésvégrehajtás

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.