H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

ÚJDONSÁG!
Nem csak a flottánkat bővítjük folyamatosan! Mostantól már 4 kollégánk áll ügyfeleink rendelkezésére és 4 különböző telefonszámon vagyunk elérhetők a még gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálás érdekében!

Új telefonszámunk: +36 30 1334500

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 70+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Hogyan alakulnak a magyar autópályadíjak?

Hogyan alakulnak a magyar autópályadíjak?

Tíznapos, havi, negyedéves, féléves és éves megoldások közül választhat, ha szeretne autópálya-matricát venni kocsijára. Persze ott van a megyei verzió is, amely az egyik legnépszerűbb. Ha a Green Autókölcsönző Budapesttől bérel, kedvezményt is kap.

 

 

Milyen autópályadíjak léteznek hazánkban?

Ha a környező országokat nézzük, hazánkban jutányos áron juthat hozzá az autópálya-matricákhoz. Személygépkocsik esetén a legolcsóbb verzió a tíznapos, amiért 3500 forintot kell fizetni, míg a havi matrica 4780 forintba kerül az egész országra. Negyedéves verzióban is gondolkozhat, az 14 ezer 340 forint, a féléves 28 ezer 680, az éves 42 ezer 980. Ezek országos megoldások, ám ha csak bizonyos helyekre megy, megúszhatja olcsóbban. Nagyon népszerűek a megyei matricák, amelyek 5000 forintba kerülnek egész évre, azért pedig az adott megyében korlátlanul használhatja a fizetős utakat. Hogy egy példát hozzunk: Szegedről Budapestre Csongrád, Bács-Kiskun és Pest megye érintésével lehet eljutni, azaz egy éven át ingázhat 15 ezer forintért. Fontos, hogy vásárlásnál nézze meg, pontosan vannak-e kitöltve az adatok. Ha akár egy betűt vagy számot elír, akár ön, akár a benzinkutas, nem kerülheti el a büntetést.

 

Matrica? Figyeljen a dátumra!

Jó tanács: ha szeretne időt spórolni, megveheti a matricát online, erre az autopalyamatrica.hu oldalon van lehetőség. A vásárlásról e-mailben kap visszaigazolást. A tíznapos matrica a vásárló által megjelölt első nap mellett további kilenc napig érvényes, és csak a tizedik napon jár le, éjfélkor. A havi matrica a vásárló által megjelölt kezdőnaptól a következő hónap azonos napjáig szól, tehát nem minden esetben 1-jén indul, és nem feltétlenül 31-én ér véget. Ha a kezdőnap a lejárat hónapjában hiányzik, akkor a hónap utolsó napjáig szól az érvényesség. Az éves matrica Magyarország összes fizetős útszakaszára érvényes, és január 1-jétől jó a következő év január 31-éig. Ha mondjuk októberben vesz éves matricát, az is csak jövő január végéig használható, azaz nem igazán éri meg…

Amennyiben a Green Autókölcsönző Budapest kocsiját vezeti, más a helyzet: autóinkra csak nálunk lehet matricát venni, de azt olcsóbban. Fontos, hogy a Pest megyei matricáért nem kell fizetni, de a többi díját nem tartalmazza a bérleti díj. Ha a bérelt autóval olyan útszakaszokat is használni akar, amelyek fizetősek, azt jelezni kell a bérléskor, és tájékoztatjuk a lehetőségekről. A kedvezményes árakkal a tíznapos matrica csak 3000 forintba kerül. Mivel senki nem akar büntetést fizetni, érdemes előre gondolkozni, és megtervezni a bérelt autóval megtett útvonalat, hogy lássuk, kell-e vásárolni matricát a kocsira.

Partnereink

Korányi Kórház

Greenpeace Magyarország

Magyar Nemzeti Cirkusz

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.