H-P: 7.30 - 17.15, SZ-V: 7.30-9.30,15.30-17.15

ELEKTROMOS KISTEHERAUTÓ BÉRLÉS HOSSZÚ TÁVRA!
Amennyiben hosszú távra (min 2-3 évre) szeretne elektromos kisteherautót bérelni kérjük keressen minket kedvező és egyedi feltételekért.

Normál kisteherautóinkra 10 napnál hosszabb bérlés esetén személyre szabott egyedi kedvezményes árakat és feltételeket biztosítunk ügyfeleinknek! Minimális adminisztráció után pár perc alatt autóba ülhet! Keresse kollégáinkat a részletekért!

MIÉRT MINKET?

GYORSASÁG, MEGBÍZHATÓSÁG, RUGALMASSÁG

- 10+ év tapasztalat
- 80+ jármű
- 9000+ elégedett ügyfél
- 24 órás telefonos ügyfélszolgálat
- 24 órán belül csereautó
- 10 napnál hosszabb bérlés esetén egyedi és személyre szabott konstrukciók
- rövid (akár 1 nap) és hosszútávú bérlés
- minimális adminisztráció, pár perc alatt autóba ülhet
- sofőr, kiszállítás, GPS nyomkövetés, B jogosítvánnyal vezethető autók

Blog: Jó, ha tudja: a környező országokban eltérő közlekedési szabályok lehetnek

Jó, ha tudja: a környező országokban eltérő közlekedési szabályok lehetnek

Mindenképpen tájékozódjon, ha külföldre utazik autójával: a környező országokban eltérő közlekedési szabályok lehetnek érvényben. Figyelni kell az alkoholra és a sebességre is.

 

 

Biztonsági öv nélkül soha

Ha külföldre utazik autóval, síelést, vagy éppen nyaralást tervez, jó, ha tudja, hogy a környező országokban eltérő közlekedési szabályok vannak érvényben. Ha ezekkel kapcsolatban tájékozódik, elkerülheti a büntetéseket. Összeszedtünk néhány szembeötlő különbséget.

Az Európai Unió teljes területén kötelező a biztonsági öv használata, azaz ha ez elmarad, mindenhol megbüntetik érte. Jegyezze meg, hogy a minibuszokra is érvényes a szabály. A gyermekeknek mindenhol kijár a különleges bánásmód, azaz korhoz és magassághoz kötve használjuk a megadott gyerekülést. Szintén egységes, hogy tilos a mobilozás, legalábbis kihangosítás nélkül. Sajnos az utóbbi hónapokban több tragédia is származott ebből, úgyhogy szögezzük le: a közösségi médiát kezelni, videózni, fotózni, csetelni szintén nem lehet, ha mi ülünk a volánnál. Az alkohollal más a helyzet: nálunk zéró tolerancia van, ám néhány országban kicsivel magasabb a minimumszint. Ha mindenképp szeretne vezetni, és nem bírja ki sör vagy bor nélkül, részletesen utána kell nézni, hol mennyi fér bele. Ha pedig Ciprusra, az Egyesült Királyságba, Írországba vagy Máltára utazik, ne lepődjön meg, hogy az úttest bal oldalán kell közlekedni.

 

Változó a sebességkorlát

A kötelezően betartandó sebességhatárok is változatosak. A hazai számokat mindenki kívülről fújja: lakott területen belül 50, azon kívül 90, autóúton 110, autópályán 130 kilométer/óra a maximális sebességhatár. Ausztriában vannak települések, ahol csak 30 kilométer/óra a megengedett, de ezt mindig jelzik, amikor behajtunk a lakott területre. Autópályán 130 a maximum, ám időszakos korlátozásként bizonyos szakaszokon (A10, A12, A13, A14) este 22 és reggel 5 óra között csak 110-zel lehet haladni. Horvátországban ugyanaz a helyzet, mint nálunk, ám a fiatal vezetőknek szigorítottak a szabályokon: számukra 50, 80, 100 és 120 kilométer/óra a megengedett, azaz bizonyos utakon kicsit lassabban kell menniük, mint a tapasztaltabbaknak. Németország a száguldást szeretők Mekkája: az autópályán nincs limit, az egyedüli megkötés, hogy biztonságos módon kell vezetni. Lakott területen kívül nincs különbség a sima út és az autóút között, egységesen 100 a megengedett. Olaszországban és Szlovákiában léteznek úgynevezett városi autópályák, ezeken előbbinél 70, utóbbinál 90 kilométer/óra a lehetséges maximális sebesség.

Partnereink

Korányi Kórház

Greenpeace Magyarország

Magyar Nemzeti Cirkusz

TV2

Wallis Autókölcsönző Kft

Büntetésvégrehajtás

Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.

Magyar Olimpiai Bizottság

Kempinski Hotel Budapest Zrt.

NATURAQUA Zrt.